ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Η σκοτεινή Τράπεζα της Ελλάδος


Η Ελένη Μίαρη, υπ. Βουλευτής Κέρκυρας με την Ελλήνων Συνέλευσις, με τον Νίκο Σαλωνίτη, εκπρόσωπο τύπου της Ε.ΣΥ. Κεντρικής Διοίκησης Περιφέρειας Ηπείρου, σχολιάζουν για την ιδιωτική ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Η σημερινή έκδοση του καταστατικού της τράπεζας είναι η ‘Ι’ έκδοση του 2013 (καταστατικό της τράπεζας της Ελλάδος).  Υπάρχουν άλλες δέκα εκδόσεις. Το αρχικό καταστατικό της τράπεζας της Ελλάδος, του 1927 που κυρώθηκε με τον νόμο 3424/7.12.1927 ΦΕΚ Α΄ 298, δεν γίνεται να βρεθεί!
 

ΓΕΝΙΙΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Ά ρ θ ρ ο ν 1

Συνιστάται δια του παρόντος Ανώνυμος Εταιρεία, υπό την επωνυμίαν «Τράπεζα της

Ελλάδος», εδρεύουσα εν Αθήναις και διεπομένη υπό του παρόντος Καταστατικού.

Η διάρκεια της Τραπέζης ορίζεται μέχρι της 31 Δεκεμβρίου 20501, δυναμένη να παρα-

ταθή δι’ αποφάσεως της Γενικής Συνελεύσεως των μετόχων, εγκρινομένης δια Δια-

τάγματος.

σσ: Η τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ δεν είναι δημόσιος οργανισμός ούτε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου (ΝΠΔΔ). Είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ), ήτοι μία ανώνυμη εταιρεία, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία έχει αποκτήσει, με νόμους, φορολογικά, διοικητικά, εκτελεστικά προνόμια, ως και την δεσπόζουσα θέση στο εγχώριο και διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα όπως αποδεικνύεται εκ του καταστατικού της.

Ο πλούτος ολόκληρου του Έθνους έχει δοθεί προς διαχείριση σε μία ιδιωτική εταιρεία, με ανώνυμες μετοχές, απηλλαγμένη από φόρους όπως αρμόζει μόνο σε ΝΠΔΔ






ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια