ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΩΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ

 
Αυτή την στιγμή ο Έλληνας βιώνει μία φορολογική αφαίμαξη με τέτοια στρατηγική από τις κομματικές κυβερνήσεις, επειδή στη βουλή υπάρχουν κόμματα και εξυπηρετούν συμφέροντα εταιρικά και πολλές φορές ξεκάθαρα τραπεζικά, με τέτοιον τρόπο που χρησιμοποιούν την φορολογία σαν πτωχευτικό μηχανισμό εναντίον των πολιτών! 

   Αν ο Έλληνας πολίτης πληρώσει όλην τη φορολογία θα πτωχεύσει. Καμία επιχείρηση δεν μπορεί να επιβιώσει με την φορολογία αυτήν. Και είναι μεθοδευμένη αυτή η στρατηγική που ασκείται εναντίον των πολιτών. Οδηγεί στην πτώχευση και έχει σκοπιμότητα και δόλο από πίσω. Ένας μισθός, ένας κατώτατος μισθός, των 600 ευρώ τον μήνα...,το ένα τέταρτο του μισθού αυτού πηγαίνει σε άμεσους φόρους. Μέσα στον μήνα λοιπόν από τα 600 ευρώ μένουν τα 450 για να μπορέσει να επιβιώσει ο Έλληνας έχοντας βέβαια πληρώσει και όλα τα άλλα κόστη. Στους τέσσερις μισθούς ο ένας πηγαίνει στο Φ.Π.Α, που δεν είναι ένας Ελληνικός φόρος και πηγαίνει κατευθείαν στην Ε.Ε.. Στα τέσσερα χρόνια έχουμε πληρώσει ένα ολόκληρο Α.Ε.Π. στην Ε.Ε.. Ποιός έχει κάνει ταμείο μέχρι στιγμής για να δούμε τι έχουμε δώσει;


.
   Έχουν δοθεί στις τράπεζες, μέχρι αυτήν τη στιγμή, πάνω από μισό τρισεκατομμύρια ευρώ, εννοώντας και τις ανακεφαλαιοποιήσεις και τα χρήματα που τους έχουν δοθεί μέσω του E.L.A. (έκτακτος μηχανισμός παροχής ρευστότητας). 
Ο E.L.A. είναι ένας μηχανισμός που δεν χρεώνεται στη Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα κάθε χώρας ενώ επωμίζεται και το κόστος που σημαίνει ότι η Κ.Ε.Τ. αυτά τα 191 δισ ευρώ τα έχει μεταπηδήσει στο Ελληνικό Δημόσιο χωρίς αυτό να έχει πρόσβαση στον έλεγχο και στις αποφάσεις. Στο Δ.Σ. της κεντρικής τράπεζας δεν μετέχει το Ελληνικό Δημόσιο όμως οι αποφάσεις που παίρνονται επιβαρύνουν το Ελληνικό Δημόσιο. Πόσο παράλογο να είναι αυτό μέσα σε ένα κράτος το οποίο βάζει τους πολίτες να πληρώσουν τον λογαριασμό για όλα αυτά που έχουν πάρει οι τράπεζες! 

   Η κεντρική Τ.Τ.Ε. το 2012 έδωσε 191 δισεκατομμύρια ευρώ, όταν ήταν κλειστή η παροχή ρευστότητας προς όλες τις επιχειρήσεις εκείνη την περίοδο. Όταν το σύνολο των δανείων που έχουμε πάρει σαν πολίτες δεν ξεπερνά τα 258 δισεκατομμύρια ευρώ και όταν τα κόκκινα δάνεια δεν ξεπερνούν τα 60 δισεκατομμύρια ευρώ πού χρειάστηκαν οι τράπεζες 191 δισεκατομμύρια; Τον επόμενο χρόνο η Τ.Τ.Ε. έδωσε στις τράπεζες 84 δισεκατομμύρια ευρώ. Πού χρειάστηκαν αυτά τα ποσά; 
   
   Η ιδιωτική Τ.Τ.Ε ανήκει καθ' ολοκληρίαν στην Εθνική Τράπεζα η οποία είναι και αυτή ιδιωτική. Ας συνδέσουμε τώρα τα προαναφερόμενα με τον πτωχευτικό νόμο τον οποίο ψήφισαν πριν από έναν μήνα περίπου. Για να μπορέσουν οι τράπεζες να πάρουν χρήματα μέσω του E.L.A. μπορούσαν να καταθέσουν σαν εγγυήσεις ακόμα και τις δανειακές συμβάσεις που έχουμε συνάψει εμείς σαν απλοί πολίτες με τις εμπορικές τράπεζες. Κατέθεσαν λοιπόν τις δανειακές συμβάσεις και πήραν χρήματα. Αυτήν την στιγμή στην σκέψη όλων υπάρχει η εξής ερώτηση. Ποιός πιέζει την Ελληνική κυβέρνηση να πτωχεύσει τους Έλληνες, μέσα και σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, με αυτήν την οικονομία, με μία πανδημία που έχει κρατήσει κλειστή την χώρα; Όλα..μα όλα δείχνουν ότι αυτήν την στιγμή στα χέρια της η Τ.Τ.Ε. έχει τις δανειακές συμβάσεις, σαν εγγγυήσεις των εμπορικών τραπεζών και τις χρησιμοποιεί για να πτωχεύσει τους Έλληνες. Είναι η τελευταία πράξη του δράματος στην οποία η Τ.Τ.Ε. θα δημεύσει και θα κατασχέσει όλες τις περιουσίες όλων των Ελλήνων ! 



 



ΝΟΜΟΣ 4389/2016 ΣΥΣΤΑΣΗ Α.Α.Δ.Ε.






ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ  ΑΠΟ ΤΙΣ 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ


ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ά ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΤΗΛ.: 6995 900 169
email: elenitheodoropoulou1@gmail.com




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια