ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ - "ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ" ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΚΑ



Ένα ακόμα «άλογο» της Ελληνικής επικαιρότητας είναι η η αποζημίωση με 40 εκατομμύρια ευρώ στις εταιρείες διαχείρισης των Εθνικών οδών για την μη είσπραξη των διοδίων λόγω των εγκλεισμών που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση χωρίς την περίπτωση επιστροφής των χρημάτων αυτών.

Το Κράτος όμως δεν κρατά την ίδια συμπεριφορά προς τους επιχειρηματίες που στηρίζουν την οικονομία αλλά παίρνει πίσω την επιστρεπτέα προκαταβολή που τους έδωσε δηλαδή τα δικά τους χρήματα! 
Δύο μέτρα και δύο σταθμά λοιπόν και είναι αναπόφευκτη η σύγκριση της συμπεριφοράς του Κράτους ως προς τις ιδιωτικές εταιρείες δηλαδή όσες χρηματοδοτήθηκαν να διαχειρίζονται τις Εθνικές οδούς να ευνοούνται και οι εταιρείες των απλών πολιτών να απομυζούνται!
Εφόσον αυτές οι εταιρείες παίρνουν χρήματα από το Δημόσιο για τί ακριβώς χρειάζονται; Δεν θα μπορούσε να κρατήσει τα χρήματα το Δημόσιο; Είναι ανίκανο να διαχειριστεί τους αυτοκινητόδρομούς του αλλά είναι ικανό να επιδοτεί ιδιωτικές εταιρείες να τους διαχειρίζονται και να τις αποζημιώνει κιόλας; 
Φυσικά και θα μπορούσε να κρατήσει τα χρήματα το Δημόσιο. Σε μία χώρα όπου το Κράτος είναι δίκαιο και λειτουργεί για τους πολίτες! Χωρίς διόδια και υπέρογκα σε κόστος τέλη κυκλοφορίας οχημάτων. Ένα δίκαιο Κράτος θα είχε το Εθνικό δίκτυο υπό την δική του επίβλεψη. Δεν θα άφηνε ιδιωτικές εταιρείες να λυμαίνονται τα έσοδα των πολιτών του! 
Πού «πηγαίνουν» τα έσοδα από τα διόδια; Τι ποσά εισπράττουν αυτές οι εταιρείες; Τα 40 εκατομμύρια είναι μεγάλο ποσόν για τις μέρες που διανύουμε. Επιπροσθέτως η ύπαρξη της Α.Α.Δ.Ε. αποσκοπεί τον προορισμό και αυτών των εσόδων του Κράτους πρωτίστως στους δήθεν «δανειστές» μας όπως και όλα τα χρήματα των φορολογουμένων. Δεν υπάρχει ενημέρωση ως προς το ύψος του κέρδους από τα διόδια όντας ένας έμμεσος φόρος. Ομοίως και για τα έσοδα από τους φόρους των καυσίμων.



Βέβαια για το έτος 2020 έχει υπάρξει μελέτη του πανεπιστημίου Μακεδονίας-Θράκης από την κα Σαββαϊδου η οποία υπήρξε και Γραμματέας στην Α.Α.Δ.Ε. το 2016 και αφορούσε την διαφάνεια του Κρατικού προϋπολογισμού με εκτενή ανάλυση όπου εκεί αναφέρεται ότι στον προϋπολογισμό του 2020 τα έσοδα για το 2019 ανέρχοντο στο ποσό του 1 τρισεκατομμυρίου ευρώ.
Απόσπασμα από την ραδιοφωνική εκπομπή "Πράσσειν Άλογα" με καλεσμένη την υπ βουλευτή Ά Θεσσαλονίκης κα Μαρία Ντάσιου 

προϋπολογισμός πολιτών σελίδα 32




Όλα τα κόμματα έχουν αποτύχει παταγωδώς στην ανέλιξη της Ελλάδος.  Ο μονόδρομος είναι η 

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.

ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΔΟΓΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΧΡΩΜΑ
ΜΟΝΟ ΕΛΛΑΔΑ


Μαρία Ντάσιου υπ. βουλευτής ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ στην Ά Θεσσαλονίκης 
σελίδα facebook: https://www.facebook.com/mariantasiou.eu
ιστότοπος: http://www.eurovouli.gr/ntasiou/
ηλεκ/κο ταχ/μειο: mntasiou13@gmail.com
tτηλ: 695 109 5775

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια