Το 1986 θεσπίζεται ο πρωταρχικός νόμος για την προστασία
του περιβάλλοντος όπου σκοπός του είναι η θέσπιση θεμελιωδών κανόνων με απόλυτο
σεβασμό προς την φύση ώστε να διαβιώνει ο άνθρωπος σε ένα υγιές περιβάλλον.
Όμως τελικά οι συνεχείς τροποποιήσεις έθαψαν κυριολεκτικά τον αρχικό στόχο
θεμελίωσής του και μόνον διασφάλισαν τα συμφέροντα λιγοστών "ομάδων"
αντί του κοινωνικού συνόλου. Έτσι ενώ υψωνόταν η σημαία της "Πράσινης
Ανάπτυξης" ενόχληση αποτέλεσαν οι περιβαλλοντικές μελέτες και ολόκληρες
δασικές εκτάσεις ξεριζώθηκαν και οικοσυστήματα καταστράφηκαν για να
εκγατασταθούν "πάρκα" ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Ο κος Ιωάννης Πουλατσόγλου,
υποψήφιος βουλευτής με τον πολιτικό φορέα του έθνους των Ελλήνων, ΕΛΛΗΝΩΝ
ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, κάνει εκτενή αναφορά στον νόμο 4014/2011 και τις περιβαλλοντικές
του επιπτώσεις, στην εκπομπή του ΕΛΕΥΣΙΣ TV "ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΥΛΗ
ΠΟΛΙΤΩΝ"
ΠΟΥΛΑΤΣΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ , ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ
Στοιχεία επικοινωνίας: jpoulatsoglou@gmail.com – 697 8330 444
https://giannispoulatsoglou.blogspot.com/
Πάνω από 9 δις ευρώ έχουν σπαταληθεί για την δημιουργία πάρκων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Τα ‘’πράσινα’’ δίκτυα όμως αποδίδουν μόλις το 9% της ηλεκτρικής ενέργειας ενώ από την άλλη επιφέρουν τεράστιο κόστος στις τσέπες των καταναλωτών. Περαιτέρω τα πάρκα πράσινης ενέργειας έχουν τρομακτικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και εδώ αξίζει να δούμε και να μελετήσουμε τις προϋποθέσεις που έχουν θεσπιστεί από το Κράτος για την αδειοδότηση των περιβαλλοντικών έργων και δραστηριοτήτων.
Αφ’ενός προκαλεί εντύπωση πως για την χορήγηση των αδειών δεν είναι απαραίτητη η μελέτη των περιβαλλοντικών απαιτήσεων στους τόπους εγκατάστασής των, γεγονός που εξηγεί τις τεράστιες δυσμενείς επιπτώσεις που αποφέρουν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο φυσικό περιβάλλον. Αφ’ετέρου γίνεται απόλυτα ξεκάθαρο πως οι υπεύθυνοι για την τελική έγκριση των αδειοδοτήσεων και συναυτουργοί στο έγκλημα της κακοποίησης του περιβάλλοντος και όχι μόνο, καθίστανται το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και οι γενικοί Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων
Πράσινα πάρκα κατακλύζουν την χώρα επιφέροντας αφ’ενός ανυπολόγιστες καταστροφές στην φύση, αφ’ετέρου τεράστιο περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος
Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο νόμος αποτελεί έναν κανόνα που έχει θεσπιστεί από τοπική ή εθνική κυβέρνηση. Εδώ προκύπτουν πολλά ερωτήματα. Ποιοί και πώς μπορούν να ελέγξουν τον κοινωνικό σκοπό των νόμων; Σίγουρα οι πολίτες έχουν την υποχρέωση του έλεγχου. Όμως πόσο εύκολο είναι να κριθούν ως ηθικά λανθασμένοι ή άδικοι, να αμφισβητηθούν και τελικά να αναθεωρηθούν;
Πρόκειται για έναν νόμο όπου για χάρη των ιδιωτικών συμφερόντων όπως αυτά εξυπηρετούνται, δίνεται το πράσινο φως να ξηλωθούν ολόκληρα οικοσυστήματα, περιοχές “natura”, εθνικοί δρυμοί και αγροτικές εκτάσεις. Ένας νόμος που καταπατά και εξουδετερώνει όλα τα καθιερωμένα νομοθετήματα, κανόνες και μηχανισμούς που θεσπίστηκαν για την προστασία του περιβάλλοντος.
Επιτροπές των επιτροπών συστάθηκαν, συντονιστές διορίστηκαν απλά και μόνο για να αποφασίσουν πώς θα καταστρέψουν το φυσικό περιβάλλον και να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα. Ο πολίτης παραμένει αμέτοχος στις αποφάσεις αλλά και η πληροφόρησή του είναι δυσχερής, ανεπαρκής και πολλές φορές και ψευδής.
ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ‘ΤΡΕΦΟΥΝ’ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ.
21.0 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
21.1. Το γήινο περιβάλλον λειτουργεί κάτω από συνθήκες νομοτέλειας οι οποίες αποδίδουν στα ανθρώπινα όντα έναν τεράστιο σεβασμό που δίνει τη δυνατότητα στο ανθρώπινο γένος να διαβιώνει στις πιο άριστες συνθήκες. Ότι είναι χρήσιμο στον άνθρωπο παρέχεται σε πλήρη αφθονία. Το νερό, το οξυγόνο, οι καρποί της γης μας, τα πολύτιμα στοιχεία που βρίσκονται μέσα στην γη μας, η κάλυψη των αναγκών σε ενέργεια, η κάλυψη της αισθητικής προσφέρονται αφειδώς από το περιβάλλον μας.
21.2. Είναι αυτονόητο εφόσον το αντιλαμβανόμαστε να τρέφουμε και να εκδηλώνουμε με πλήρη αμοιβαιότητα τον σεβασμό μας προς το περιβάλλον μας. Ο απόλυτος σεβασμός προς το περιβάλλον μας αρχίζει με την επαφή που χρειάζεται ο άνθρωπος να έχει με αυτό. Οι περιγραφές της γραμματείας μας είναι ότι οι άνθρωποι ήταν στο παρελθόν σε μεγάλη επαφή μαζί του σεβόμενοι τα θεία δώρα. Όταν διάβαιναν ποταμό έπρεπε πρώτα να καθαριστούν και το διάβαιναν πάντα καθαροί.
21.3. Τα μνημεία που μας άφησαν είναι απόλυτα προσαρμοσμένα στο περιβάλλον της φύσης. Όπως οι μυκηναϊκοί τάφοι, οι πυραμίδες, οι ναοί και οι κατοικίες.
21.4. Η Ελλήνων Πολιτεία θα αποδίδει το σεβασμό της προς το περιβάλλον με την αρμόζουσα επαφή του ανθρώπου με αυτό. Στις σύγχρονες συνθήκες ότι κατασκευάζεται και δημιουργείται θα γίνεται με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον.
21.5. Οι οικισμοί θα είναι προσαρμοσμένοι και με σεβασμό στο περιβάλλον με όλα τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της περιοχής.
21.6. Απώτερος σκοπός είναι η σταδιακή αποσυμφόρηση των αστικών κέντρων και η ενδυνάμωση της περιφέρειας καταργώντας σχεδόν την διαβίωση του ανθρώπου σε μεγαλουπόλεις με φυλακές ψυχών και σωμάτων.
21.7. Ο άνθρωπος θα ξαναμάθει να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον του, τι υπάρχει γύρω του, τι συμβαίνει γύρω του, τα συμπαντικά δρώμενα και θα συμμετέχει σε αυτά σαν αναπόσπαστο τμήμα τους.
21.8. Η ενέργεια έχει δοθεί στους ανθρώπους ως θείο δώρο και θα πρέπει να ενσωματώνεται στη δομή της πολιτειακής δράσης με αποδοτικούς πρωτοποριακούς τρόπους.
21.9. Η ενέργεια θα παύσει να είναι στοιχείο εκμετάλλευσης και πλουτισμού των επικυρίαρχων και θα παρασχεθούν από την Ελλήνων Πολιτεία προς τους πολίτες ενέργειες απόλυτα συμβατές με το περιβάλλον σε τιμές που να αντιπροσωπεύουν μόνο το κόστος των εγκαταστάσεων διανομής.
21.10. Όπως επίσης και το νερό ως θείο δώρο θα διανέμεται στους πολίτες μόνο με το κόστος διαχείρισης και μεταφοράς του (συντήρηση δικτύου διανομής).
21.11. Σε αυτό το περιβάλλον ο άνθρωπος θα τρέφεται μόνο με τους αυθεντικούς καρπούς της γης που έχουν δοθεί γι’ αυτόν και όχι μεταλλαγμένα, τροποποιημένα, κακοποιημένα με χημικές διαδικασίες τρόφιμα και παράγωγα τροφίμων.
21.12. Σεβασμός στο περιβάλλον σημαίνει την απόλυτη ταύτιση του ανθρώπου με το περιβάλλον.
0 Σχόλια