ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Οι G7 Μπορεί Να Χάσουν Την Παγκόσμια Ηγεσία Από Τους BRICS !!

 


Οι G7 Μπορεί Να Χάσουν Την Παγκόσμια Ηγεσία Από Τους BRICS !!

ΑΛΦΕΙΟΣ : ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΚΡΑΤΗ ( BRICS : Βραζιλία , Ρωσία , Ινδία , Κίνα , Νότιος Αφρική ) ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΤΟ 41,43% ΚΑΤ’ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ … ΕΝΩ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΑ  39.714.304 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΔΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ 148.939.063 ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ …

ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΙ ΑΛΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ BRICS !! ΕΤΣΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ “ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ” ΣΤΗ ΛΑΤΙΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ !! … ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ … Ο Μαδούρο είπε ότι οι χώρες BRICS χτίζουν ένα νέο χρηματοπιστωτικό σύστημα ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΤΩΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ !!!

Δήλωση του Πεκίνου της XIV Συνόδου Κορυφής BRICS

«Ενίσχυση της υψηλής ποιότητας εταιρικής σχέσης BRICS καθώς εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή παγκόσμιας ανάπτυξης».

ΣΧΕΤΙΚΑ …

ΟΙ BRICS ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΚΟΣΜΟ . ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΥΠΕΒΑΛΛΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ !!!

…………………………………………….

The Hill  Απόψεις Διεθνείς

Ένα άγνωστο G7 θα μπορούσε να χάσει την παγκόσμια ηγεσία από τους BRICS

Από Akhil Ramesh, συντάκτης γνώμης – 29/06/22

Με διαφορά ημερών, πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις BRICS και G7. Οι ομαδοποιήσεις δεν θα μπορούσαν να είναι πιο αντίθετες. 

Οι BRICS αποτελούνται από τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική — έναν πολυεθνικό συνασπισμό εθνών που συγκεντρώνονται για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές προκλήσεις του Παγκόσμιου Νότου. Η G7 είναι σε μεγάλο βαθμό μια ομάδα χωρών με πλειοψηφία λευκών που συγκεντρώνονται σε μια γραφική καμπίνα στις Άλπεις  για να συζητήσουν στρατηγικές ασφάλειας και περιορισμού. Ενώ η G7 προσκάλεσε μέλη από τον Παγκόσμιο Νότο ως ειδικούς προσκεκλημένους, δεν υπάρχουν μόνιμα μέλη από αυτήν. Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να προσφέρει χώρο για μια εναλλακτική λύση στην παγκόσμια τάξη πραγμάτων υπό τη Δύση.

Οι διαδοχικές συναντήσεις των BRICS και της G7 έχουν νέα σημασία με τη σύγκρουση στην Ουκρανία στο παρασκήνιο. Τα δυτικά έθνη  πιέζουν τις χώρες στον Παγκόσμιο Νότο  να πάρουν πλευρά στη σύγκρουση. Πολλοί  είτε απουσιάζουν από τις ψήφους τους στα Ηνωμένα Έθνη είτε έχουν υποστηρίξει ξεκάθαρα τη Ρωσία, προκαλώντας την  οργή των σχολιαστών .  

Δεδομένης αυτής της ζοφερής εξέλιξης, είναι φυσικό για τους ηγέτες του αναπτυσσόμενου κόσμου να συζητούν τρόπους παράκαμψης μονομερών κυρώσεων της Δύσης και προστασίας των οικονομιών τους, όπως εναλλακτικά αποθεματικά νομίσματα έναντι του δολαρίου ΗΠΑ ή δημιουργία μεγαλύτερου συνασπισμού χωρών. Τόσο η Κίνα όσο και η Ρωσία έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την επέκταση των BRICS ώστε να συμπεριλάβουν και άλλα έθνη. Η Κίνα  κάλεσε  τη Σαουδική Αραβία, την Αργεντινή, το Καζακστάν, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ινδονησία, τη Νιγηρία, τη Σενεγάλη και την Ταϊλάνδη. Και πρόσφατα, σε μια μεγαλύτερη εξέλιξη, τόσο η  Αργεντινή όσο και το Ιράν  υπέβαλαν αίτηση για να γίνουν μέρος του ομίλου.  

Αυτές οι εξελίξεις δεν μπορούν να απορριφθούν, ειδικά από τη στιγμή που μεγάλο μέρος της Δύσης έχει  αποσυρθεί από τις παγκόσμιες υποθέσεις , χάρη στους λαϊκιστές ηγέτες. Ακόμη και διαφορετικά, οι περισσότερες από τις προτάσεις που προέρχονται από τους λεγόμενους ηγέτες της φιλελεύθερης παγκόσμιας τάξης καθοδηγούνται από στρατιωτικές στρατηγικές και στρατηγικές ασφαλείας περιορισμού αντί να είναι προσανατολισμένες στην ανάπτυξη. 

Η πρόσφατη έναρξη  της G7 μιας εναλλακτικής στην Πρωτοβουλία Belt and Road της Κίνας μυρίζει πολιτική εξουσίας αντί για πραγματική επιθυμία να βοηθήσει τον αναπτυσσόμενο κόσμο. Όπως είπε η Διευθύντρια Εξωτερικής Πολιτικής του Αμερικανικού Επιχειρηματικού Ινστιτούτου, Κόρι Σάκε  ,  «Θα είχαμε πολύ περισσότερα χιλιόμετρα αν προσποιούμασταν ότι η πρωτοβουλία ήταν να ενθαρρύνει την ανάπτυξη παρά να αντιμετωπίσει την Κίνα». 

Ένας δημοσιογράφος από τα Νησιά του Σολομώντα είχε ένα παρόμοιο μήνυμα στο άρθρο του στους  New York Times,  «Πρέπει να εμφανιστείς. Και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν το έχουν κάνει». 

Η Δύση φαίνεται να εμπλέκεται μόνο σε ηθικές στάσεις. Αν η ακολασία στο Ιράκ και το Αφγανιστάν είναι κάποιοι δείκτες, δεν απαιτεί κανέναν αξιωματούχο να λογοδοτήσει και συχνά αφήνει τις χώρες που έχουν εισβάλει σε ρήξη. Ενώ θα περίμενε κανείς κάποια ταπεινότητα από αυτές τις ήττες, η αρετή-σήμα για τη σύγκρουση Ουκρανίας-Ρωσίας και οι απεγνωσμένες  προσπάθειες να πειστούν  και μερικές φορές ισχυρά έθνη να επιλέξουν μια πλευρά δείχνει ότι έχουν επιστρέψει στους παλιούς τους τρόπους.

Η Δύση προσπαθεί σκληρά να αλλάξει την αφήγηση γύρω από τη σύγκρουση Ουκρανίας-Ρωσίας σε ιμπεριαλιστική, αν και με μικρή επιτυχία. Οι πρώην αποικίες δεν έχουν υποστηρίξει αυτόν τον χαρακτηρισμό. Είναι ενδιαφέρον ότι οι πρώην αποικιστές σπεύδουν να το ονομάσουν έτσι. Μέσα από αυτό το πρίσμα, οι σχολιαστές στον δυτικό κόσμο υποτιμούν μόνο τους αγώνες των πρώην αποικιών. Όλες αυτές οι κρίσεις έρχονται ενώ οι BRICS έρχονται να βοηθήσουν τα φτωχά έθνη.   

Η Ρωσία, η Κίνα και η Ινδία  παρείχαν εμβόλια στον αναπτυσσόμενο κόσμο  πριν από την Αμερική.  

Τόσο η Κίνα όσο και η Ινδία έχουν δώσει περισσότερα δωρεάν εμβόλια στον αναπτυσσόμενο κόσμο από τα συνολικά εμβόλια που χορηγούνται από την Αμερική. Πέρα από το COVAX, η  Ευρώπη δεν έχει ακόμη ανοίξει τον λογαριασμό της  με τη διανομή εμβολίων για τον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, Subramaniam Jaishankar  , «η Ευρώπη πρέπει να ξεφύγει από τη νοοτροπία ότι τα προβλήματά της είναι προβλήματα του κόσμου». 

Η ατζέντα της συνεδρίασης των BRICS είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Οι πρώην αποικίες και οι αναπτυσσόμενες οικονομίες του κόσμου δεν θέλουν να εμπλακούν στον ανταγωνισμό ηθικής υψηλών επιπέδων. Θεωρούν τη σύγκρουση Ουκρανίας-Ρωσίας ως διαμάχη μεταξύ δύο χωρών. Για αυτούς, οι οικονομικές επιπτώσεις που ακολούθησαν ήταν μια σημαντική ανησυχία, περισσότερο από το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο στη σύγκρουση στην Ευρώπη. Οι αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, τα διψήφια επίπεδα πληθωρισμού και η παγκόσμια οικονομία στο χείλος της ύφεσης κρατούν τους ηγέτες ξύπνιους περισσότερο από μια σύγκρουση στην Ευρώπη. Ωστόσο, ο ηγέτης που ξεκίνησε τις ειρηνευτικές συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας ήταν ο Joko Widodo από την Ινδονησία, ο οποίος  κάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη G20 . Οι δυτικοί ηγέτες από την άλλη πλευρά χρησιμοποιούν τη σύγκρουση  για να σπάσουν τη Ρωσία .  

Οι προθέσεις της Δύσης φαίνεται να περιστρέφονται γύρω από τον περιορισμό παρά την ένταξη του αναπτυσσόμενου κόσμου. Εκτός κι αν η G7 προσθέσει μόνιμα μέλη από τον Παγκόσμιο Νότο, δεν θα είναι διαφορετική από ό,τι ήταν πριν από 100 χρόνια, όταν αυτές οι ίδιες χώρες ήταν οι αποικιστές.

Η G7 πρέπει να συμπεριλάβει έθνη του αναπτυσσόμενου κόσμου. Αν όχι, αργά ή γρήγορα, θα βρεθούν αντιμέτωποι με περισσότερους από 6 δισεκατομμύρια ανθρώπους και τη μισή παγκόσμια οικονομία.

Ο Akhil Ramesh είναι συνεργάτης του Pacific Forum. Έχει συνεργαστεί με κυβερνήσεις, εταιρείες συμβούλων κινδύνου και δεξαμενές σκέψης στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ινδία.

………………………………………………….

ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια