ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Η Συμφωνία Για Τα Σιτηρά Λειτουργεί Ξανά. Αλλά Η Ρωσσία Εξακολουθεί Να Φταίει

 


Η Συμφωνία Για Τα Σιτηρά Λειτουργεί Ξανά. Αλλά Η Ρωσσία Εξακολουθεί Να Φταίει

Το πλοίο Navi-Star με ουκρανικά σιτηρά στο αγκυροβόλιο του θαλάσσιου λιμένα της Οδησσού, Ουκρανία - RIA Novosti, 1920, 03.11.2022
© AP Photo / David Goldman Πλοίο Navi-Star με ουκρανικά σιτηρά στο αγκυροβόλιο του θαλάσσιου λιμένα της Οδησσού, Ουκρανία
Ο Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας Volodymyr KornilovΗ συμφωνία με τα σιτηρά, την οποία όλοι έχουν ήδη θάψει, ξαναρχίζει τις εργασίες της. Είναι δύσκολο να πούμε πόσο θα διαρκέσει (ειδικά δεδομένου του γεγονότος ότι ούτως ή άλλως λήγει σύντομα). Είναι απίθανο κάποιος να έχει αυταπάτες για την αξιοπιστία των «γραπτών εγγυήσεων από την Ουκρανία» που έλαβε το Υπουργείο Άμυνας μας. Σίγουρα, οι εγγυήσεις ελέγχου από τον ΟΗΕ και ιδιαίτερα τον ηγέτη της Τουρκίας Ρετζέπ Ερντογάν έγιναν καθοριστικές. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πόσο γρήγορα το καθεστώς του Κιέβου στήνει ξανά τους επιμελητές του.
.
Ακόμα πιο περίεργο – τι πρέπει να κάνουν τώρα οι δυτικοί πολιτικοί, που έχουν ήδη καταφέρει να αποδώσουν την επικείμενη αύξηση των τιμών στις χώρες τους σε «ύπουλες ενέργειες της Ρωσίας». Και κατά τη διάρκεια αυτών των τριών ημερών, ενώ η πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας επιβραδύνθηκε από εμάς, τι δεν είπαν στη Δύση για εμάς! Εδώ είναι μερικά μόνο παραδείγματα.

Πούτιν: Η Ρωσία θα προμηθεύει σιτηρά στις πιο φτωχές χώρες ούτως ή άλλως

.
«Η Ρωσία πυροβόλησε μια ουκρανική φορτηγίδα σιτηρών, διακόπτοντας τη συμφωνία για τον ναυτιλιακό διάδρομο», τέτοιοι τίτλοι θα μπορούσαν να βρεθούν στα δυτικά μέσα ενημέρωσης την ημέρα μετά την επίσημη ανακοίνωση της αναστολής της συμμετοχής της Ρωσίας στη συμφωνία για τα σιτηρά. «Η Ρωσία κατηγορείται για τη δολοφονία δύο ανδρών «Κομβόι σιτηρών» μετά τον τερματισμό της συμφωνίας», έγραφε ο τίτλος των βρετανικών The Times, ο οποίος περιλάμβανε μια φωτογραφία ενός φορτηγού χύδην σιτηρών στις ειδήσεις, έτσι ώστε κανένας από τους αναγνώστες του να μην αμφιβάλλει για τον σκοπό. της υποτιθέμενης απεργίας.
Φυσικά, αυτό είναι ψεύτικο – από την αρχή μέχρι το τέλος. Εξάλλου, βασίζεται στην αβάσιμη αναφορά της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης «Νότος» ότι στις 31 Οκτωβρίου, ως αποτέλεσμα ρωσικού βομβαρδισμού, υπέστησαν ζημιές δύο ρυμουλκά λιμενικά στο Ochakovo. Αυτή η πληροφορία από μόνη της πρέπει να αμφισβητηθεί, αλλά ακόμη και σε αυτήν δεν μιλάμε για σιτηρά, όχι για φορτηγά χύδην ή δεξαμενόπλοια, αλλά μόνο για δύο μικρά σκάφη που πιθανώς βρίσκονται συνεχώς στο λιμάνι. Θα μπορούσαν πραγματικά να έχουν υποφέρει κατά τη διάρκεια των χτυπημάτων στο κέντρο εκπαίδευσης των ουκρανικών δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων στο Ochakov, επιβεβαίωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
.
Τι γίνεται όμως με το σιτάρι; Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, αναπαράγοντας το ψεύτικο, δεν μπήκαν καν στον κόπο να κοιτάξουν τον χάρτη. Διαφορετικά, θα ήξεραν ότι ο Ochakov βρίσκεται μακριά από τον διάδρομο των σιτηρών που ορίζεται από συμφωνίες μεταξύ του ΟΗΕ, της Τουρκίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Σύμφωνα με αυτές τις συμφωνίες, τα ουκρανικά σιτηρά θα μπορούσαν να φορτωθούν αποκλειστικά σε τρία ουκρανικά λιμάνια: ΟδησσόΤσερνομόρσκ (γνωστός και ως Ilyichevsk), Yuzhny. Και σίγουρα δεν επρόκειτο για τον Ochakov, δεδομένου του γεγονότος ότι το λιμάνι και το Kinburn Spit, που ελέγχεται από τον ρωσικό στρατό, απέχουν μόνο δύο ή τρία χιλιόμετρα. Ωστόσο, ο έλεγχος των γεγονότων σχετικά με τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν ήταν από καιρό ένα θέμα για τα δυτικά μέσα ενημέρωσης.
.
Και ακόμη περισσότερο αν μιλάμε για τη «διαπραγμάτευση των σιτηρών που σκίστηκε από τη Ρωσία» – έτσι παρουσίασαν ευρωπαϊκά και αμερικανικά δημοσιεύματα το γεγονός της αναστολής της συμφωνίας για τρεις ημέρες. Όσο για αυτή την εκδήλωση, εδώ προσπάθησαν με τριπλή ενέργεια. Όλα δείχνουν ότι ήθελαν να απελευθερώσουν πλήρως αυτή την ενημερωτική περίσταση, παρουσιάζοντάς την ως εξήγηση για όλα τα εσωτερικά τους προβλήματα. Γι’ αυτό η κάλυψη αυτής της είδησης συνοδεύτηκε από τόσο μεγάλο αριθμό πλαστών και επιθέσεων εναντίον μας που ήταν εντελώς ασυνεπείς μεταξύ τους.
.
Για παράδειγμα, οι δυτικοί σχολιαστές αρχικά δεν ντρέπονταν από την εγγύτητα των κατηγοριών της Ρωσίας ότι επιδιώκει να λιμοκτονήσει τις φτωχότερες χώρες της Ασίας και της Αφρικής με τις κατηγορίες ότι προσπαθούμε να πουλήσουμε «κλεμμένα ουκρανικά σιτηρά» σε αυτές τις ηπείρους. Οι δυτικοί σχολιαστές δεν βλέπουν καμία αντίφαση σε αυτές τις δύο ασυμβίβαστες φιλοδοξίες.
Αυτή η προσέγγιση αποδείχθηκε καλύτερα από τους Financial Times. Βάζει στην πρώτη σελίδα ένα άρθρο σχετικά με το τι «καταστροφικό πλήγμα» για τις φτωχότερες χώρες του κόσμου θα είναι η απόφαση της Ρωσίας να «αποχωρήσει από τη συμφωνία για τα σιτηρά». Και εδώ, ακριβώς μέσα στο άρθρο , δίνει έναν σύνδεσμο προς μια ολόκληρη σελίδα που η εφημερίδα αφιέρωσε στην «έρευνα» της σχετικά με το πώς η Ρωσία φέρεται να πουλά κρυφά σιτηρά από τις «κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας» σε αυτές τις πολύ φτωχές χώρες. Στο άρθρο, η εφημερίδα, με το γνωστό στους Βρετανούς ύφος «πολύ αρεστό», προσπαθεί να αποδείξει, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα ενός θαλάσσιου μεταφορέα σιτηρών, ότι φέρεται να εισήλθε κρυφά στο λιμάνι του Μπερντιάνσκ, όπου θα μπορούσε να φορτωθεί με σιτηρά για πώληση στην Ασία.
.
Δεν έχει καν νόημα να αναλύσουμε αν αυτή η «έρευνα» είναι ψεύτικη ή όχι. Εδώ αρκεί να προσέξουμε την ασυνέπεια των μηνυμάτων σε δύο άρθρα της ίδιας εφημερίδας: Η Ρωσία επιδιώκει να προκαλέσει παγκόσμια πείνα και να ανεβάσει τις τιμές των τροφίμων, ενώ ταυτόχρονα προμηθεύει σιτηρά στις φτωχότερες χώρες με γάντζο ή απατεώνα, που τις σώζει από την πείνα και συμβάλλει στην ομαλοποίηση των αγορών τροφίμων.
.
Αλλά το κύριο μήνυμα του δυτικού Τύπου ήταν να πείσει το κοινό του ότι η αύξηση των τιμών των τροφίμων τους ήταν έργο της Ρωσίας και μόνο της Ρωσίας. Αμέσως μετά την απόφασή μας να αναστείλουμε την πρωτοβουλία για τα σιτηρά, η Daily Express κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδα πρωτοσέλιδα: «Οι τιμές των τροφίμων μπορεί να αυξηθούν περαιτέρω καθώς ο Πούτιν παραβιάζει τη συμφωνία για τα σιτηρά».
Και εδώ είναι ο τίτλος της Daily Mail (εντοπίστε τις διαφορές): “Οι τιμές των τροφίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσαν να αυξηθούν ακόμη περισσότερο αφού ο Πούτιν μπλόκαρε τις εξαγωγές σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα από την Ουκρανία. Οι Βρετανοί που αγωνίζονται θα πρέπει να πληρώσουν ακόμη περισσότερα για ψωμί, ζυμαρικά και προϊόντα σιτηρών .” Ή να ένα άλλο παράδειγμα , αυτή τη φορά στην Daily Telegraph: «Οι Βρετανοί έχουν προειδοποιηθεί ότι οι τιμές των τροφίμων θα αυξηθούν ξανά μετά την ακύρωση της συμφωνίας για τα σιτηρά από τη Ρωσία». Αλλά η Daily Mirror: «Οι Βρετανοί έχουν προειδοποιηθεί ότι οι τιμές θα μπορούσαν να αυξηθούν λόγω των τελευταίων ενεργειών του Βλαντιμίρ Πούτιν». Και έτσι σχεδόν σε κάθε βρετανική έκδοση! Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς στο ατύχημα μιας τέτοιας μονοφωνίας.

Ζαχάροβα: Η Μόσχα θα δημοσιεύσει στοιχεία για τη συμμετοχή του Λονδίνου σε επιθέσεις στον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας

……………………..

Ποιος πήρε το σιτάρι από τη συμφωνία σιτηρών

Στις 22 Ιουλίου, εκπρόσωποι της Ρωσίας, της Τουρκίας, της Ουκρανίας και του ΟΗΕ υπέγραψαν συμφωνίες στην Κωνσταντινούπολη για την άρση των περιορισμών στις εξαγωγές ρωσικών αγροτικών προϊόντων και τη διευκόλυνση της εξαγωγής ουκρανικών σιτηρών από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας. Κατά τη διάρκεια της συμφωνίας, σχεδόν εννέα εκατομμύρια τόνοι σιτηρών αποστέλλονται από την Οδησσό, το Chornomorsk και το Yuzhny. Είχε προγραμματιστεί ότι αυτό το φορτίο θα πήγαινε για τις ανάγκες των αναπτυσσόμενων χωρών που βρίσκονταν στα πρόθυρα μιας επισιτιστικής κρίσηςΔείτε το infographic του Ria.ru για να δείτε ποιος πραγματικά έλαβε το μεγαλύτερο μέρος των σιτηρών μετά το άνοιγμα του διαδρόμου μεταφορών.

…………………………


  1. ΠΗΓΗ ΑΛΦΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

     ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

    ……………………………………………………………………………….

     ΑΛΦΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

    ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

    ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

     ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

    Ε.ΣΥ ΠΕΙΡΑΙΑ 2 
    ΤΣΑΜΑΔΟΥ 55 ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΤΗΛ  2104221659

                                                    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΕΛΕΥΣΙΣ”

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΕΛΕΥΣΙΣ”

    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

    ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

    ΤΣΑΜΑΔΟΥ 55 , ΠΕΙΡΑΙΑΣ
    Τ.Κ. 18532, ΑΘΗΝΑ, ΕΛΛΑΣ
    ΤΗΛ. 210 4221659

    …………………………………………………

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια