ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Διαφθορά Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ο Πιερ Αντόνιο Πάντσερι Υπογράφει Συμφωνία Μετάνοιας

 


Διαφθορά Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ο Πιερ Αντόνιο Πάντσερι Υπογράφει Συμφωνία Μετάνοιας

panzeri

Ο πρώην ιταλός ευρωβουλευτής του S&D Antonio Panzeri, ύποπτος για διαφθορά, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που στερήθηκε την ελευθερία του από τις 9 Δεκεμβρίου, υπέγραψε συμφωνία μετάνοιας.

Αυτούσιο το ρεπορτάζ της LE SOIR …

Ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής Pier Antonio Panzeri, βασικός ύποπτος για το σκάνδαλο διαφθοράς του Qatargate, υπέγραψε συμφωνία την Τρίτη με την ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου που προβλέπει ότι πλέον θα συνεργάζεται με τους ανακριτές σε αντάλλαγμα μείωση της ποινής φυλάκισης, ανακοίνωσε το ξύλινο πάτωμα.

«Στον φάκελο που άνοιξε η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και που ανατέθηκε από ανακριτή των Βρυξελλών, φάκελος που σχετίζεται, ιδίως, με υποψίες απάτης εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σημειώθηκε σήμερα μια σημαντική εξέλιξη.

Πράγματι, ένας από τους σημαντικούς πρωταγωνιστές αυτής της υπόθεσης, ο Pier Panzeri συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του, υπέγραψε, με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα, υπόμνημα που θεσπίστηκε με τα άρθρα 216/1 έως 216/8 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Άρθρα που στοχεύουν μετανοημένους υπόπτους σε μια υπόθεση.

Πρόκειται, εκ μέρους του pentiti, για δέσμευση να προβεί σε ουσιαστικές, αποκαλυπτικές, ειλικρινείς και πλήρεις δηλώσεις σχετικά με τη συμμετοχή τρίτων και, κατά περίπτωση, τη δική του συμμετοχή, σε σχέση με αδικήματα που καλύπτονται από τον εν λόγω φάκελο.

Ο κ. Pier Panzeri κατηγορείται από τις 10 Δεκεμβρίου 2022 για πράξεις συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση ως αρχηγού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και ενεργητική και παθητική δημόσια διαφθορά.

Με το υπόμνημα αυτό δεσμεύεται να ενημερώσει τους ανακριτές και ειδικότερα τη Δικαιοσύνη για:

– ο τρόπος λειτουργίας,

– οικονομικές ρυθμίσεις με τρίτα κράτη,

– οι οικονομικές δομές που έχουν δημιουργηθεί,

– οι δικαιούχοι των δομών που έχουν δημιουργηθεί και τα προσφερόμενα πλεονεκτήματα,

– η εμπλοκή ατόμων γνωστών ή μη γνωστών στην υπόθεση, συμπεριλαμβανομένης της ταυτότητας των ατόμων που παραδέχεται ότι διέφθειρε,

–…

Σύμφωνα με το μνημόνιο που υπογράφηκε σήμερα, η ποινή του Πιερ Πάντσερι θα είναι αποτελεσματική αλλά περιορισμένη. Θα περιλαμβάνει φυλάκιση, πρόστιμο και κατάσχεση όλων των κεκτημένων περιουσιακών ωφελημάτων, αξίας σήμερα ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά στη βελγική δικαστική ιστορία, μετά την εφαρμογή του λεγόμενου νόμου «pentiti» (μετανοημένος, με αναφορά στον ιταλικό νόμο που επιτρέπει έρευνες για μαφίες) που αυτή η διαδικασία κατέληξε στην υπογραφή μνημονίου. Και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για αρχεία που εφαρμόζει η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία.

Προς το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν δεν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για νεότερες εξελίξεις με δελτίο τύπου. »

Σύμφωνα με την L’Echo , ο Πιερ Αντόνιο Πάντσερι έχει ήδη παραδεχτεί στα πρακτικά ότι πλήρωσε περισσότερα από 120.000 ευρώ σε μετρητά στον Μαρκ Ταραμπέλα, σύμφωνα με έγγραφο που προέκυψε από το αίτημα για άρση ασυλίας του σοσιαλιστή ευρωβουλευτή.

…………………………………………………..

Σχετικά … για Εύα Καϊλή

……………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………………………

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ. – ΕΙΣΑΓΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015

ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

Ε.ΣΥ ΠΕΙΡΑΙΑ 2 
ΤΣΑΜΑΔΟΥ 55 ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΤΗΛ  2104221659

                                                ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΕΛΕΥΣΙΣ”

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΕΛΕΥΣΙΣ”


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια