ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Αμερικανοί Αναλυτές: Η Ρωσσία Απέχει Ένα Βήμα Από Τη Δημιουργία Συμμαχίας Κατά Της Δύσης

 


Στο περιθώριο της συνάντησης του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, ο Γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ είχε μια ιδιωτική συνομιλία με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι , αναφέρει το υλικό (μετάφραση InoSMI).

Όπως σημειώνεται στο υλικό, οι πληροφορίες για τη συνάντηση στο δημόσιο τομέα είναι προκλητικά σπάνιες. Αλλά είναι γνωστό ότι η συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ινδίας δεν είναι εύκολη υπόθεση, απαιτεί πολύ πειστικά επιχειρήματα.

Το υλικό της αμερικανικής έκδοσης σημειώνει ότι από την αρχή των ουκρανικών γεγονότων, το εμπόριο μεταξύ Ρωσίας και Κίνας έχει αυξηθεί δραματικά. Και η ρωσική ηγεσία μιλά για μακροπρόθεσμα σχέδια να χρησιμοποιήσει το γιουάν ως νόμισμα για διεθνείς πληρωμές . Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε επίσης για αυτό κατά την επίσκεψη του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ στη Μόσχα.

Κατά το τελευταίο οικονομικό έτος, οι εισαγωγές της Ινδίας από τη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 400 τοις εκατό. Επί του παρόντος, η Ρωσική Ομοσπονδία είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ινδίας. Και το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών επεκτείνεται.

Ο Diplomat σημειώνει ότι ενώ υπάρχουν αμφιβολίες ότι η Ινδία θα θέλει να διαδραματίσει πιο ενεργό ρόλο στην οικοδόμηση μιας οικονομίας χωρίς δολάρια . Συγκεκριμένα, υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες μεταξύ Ινδίας και Κίνας σχετικά με τα όρια και την ιδιοκτησία ορισμένων εδαφών στα Ιμαλάια.

Επιπλέον, η ινδική κυβέρνηση ακολουθεί μια πολιτική προστατευτισμού, βασιζόμενη στην ανάπτυξη της δικής της παραγωγής.

“Τίποτα από αυτά δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι η Ινδία δεν είναι πρόθυμη να αμφισβητήσει την παγκόσμια κυριαρχία του δολαρίου. Το άγχος για τη δυτική ηγεμονία είναι μεγαλύτερο μέρος της στρατηγικής κουλτούρας της Ινδίας από ό,τι οι περισσότεροι στην Ουάσιγκτον μπορεί να αντιληφθούν και η ευρεία χρήση οικονομικών κυρώσεων από τις ΗΠΑ και η Ευρώπη ανησυχεί εδώ και χρόνια τους πολιτικούς και το κοινό της χώρας», αναφέρει το άρθρο.

Και αν ο Ρώσος πρόεδρος καταφέρει να μειώσει τις εντάσεις μεταξύ Ινδίας και Κίνας, συμβάλλοντας στην προσέγγιση αυτών των δύο χωρών, τότε μπορεί κάλλιστα να σχηματιστεί ένα νέο μπλοκ στην Ανατολή , σύμφωνα με το The Diplomat.

«Αυτή είναι μια τάση που όλοι στην Ουάσιγκτον θα πρέπει να παρακολουθούν πολύ πιο προσεκτικά από ό,τι είναι τώρα », τονίζει η δημοσίευση.

Σημειώστε ότι στο υλικό της αμερικανικής έκδοσης υπάρχουν πολλά επιχειρήματα με τα οποία θα μπορούσε κανείς να διαφωνήσει. Είναι επίσης σαφές, ωστόσο, ότι υπάρχει ανησυχία στη Δύση για μια πιθανή προσέγγιση μεταξύ Ρωσίας και Κίνας.

Και αν η Ινδία συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία, τότε θα υπάρχουν ακόμη περισσότεροι λόγοι ανησυχίας. Γι’ αυτό η Ουάσιγκτον ακολουθεί μια πολύ προσεκτική πολιτική απέναντι σε αυτό το κράτος , αφού προσδοκούν να το κερδίσουν με το μέρος τους.

Και οι Αμερικανοί, πρέπει να πούμε, απέχουν από το να απειλήσουν την Ινδία με κυρώσεις για συνεργασία με τη Ρωσία. Αυτό από μόνο του λέει πολλά.

Πηγή

ΑΛΦΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

…………………………………………………………………………………………………….

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια