ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Πεσκόφ Για Πυρηνικά: «Δεν Έχουμε Ακούσει Τόσο Σφοδρή Κριτική Από Τον Πρόεδρο Της Γαλλίας Εναντίον Των ΗΠΑ Εδώ Και Πολύ Καιρό»

 

Ντμίτρι Πεσκόφ - RIA Novosti, 1920, 04/08/2023
© RIA Novosti / Sergey Guneev Ντμίτρι Πεσκόφ. Φωτογραφία αρχείου

Ο Πεσκόφ χαρακτήρισε τη δήλωση του Μακρόν για την ανάπτυξη πυρηνικών πυραύλων σε άλλες χώρες κριτική στις Ηνωμένες Πολιτείες

Ο Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ αντέδρασε ειρωνικά στα λόγια του Γάλλου ηγέτη Εμμανουέλ Μακρόν για το απαράδεκτο της τοποθέτησης πυρηνικών όπλων μιας χώρας στο έδαφος μιας άλλης.
«Δεν έχουμε ακούσει τόσο σφοδρή κριτική από τον Πρόεδρο της Γαλλίας εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών εδώ και πολύ καιρό», είπε στον Pavel Zarubin, δημοσιογράφο του προγράμματος Moscow. Kremlin. Putin στο Rossiya 1.
Νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο , ο Μακρόν είπε ότι η απόφαση της Ρωσίας να αναπτύξει πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία είναι «ασύγκριτη» με τις υποχρεώσεις της βάσει του διεθνούς δικαίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, καμία χώρα «σε καμία περίπτωση» δεν μπορεί να προβεί σε τέτοιες ενέργειες.
Στα τέλη Μαρτίου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Μόσχα και το Μινσκ συμφώνησαν να αναπτύξουν τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία. Σύμφωνα με τον ίδιο, την 1η Ιουλίου θα ολοκληρωθεί η κατασκευή μιας εγκατάστασης αποθήκευσης αυτού του τύπου όπλων στο έδαφος της δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος τόνισε ότι η Ρωσία δεν θα παραβιάσει τις διεθνείς υποχρεώσεις και θα κάνει αυτό που κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και δεκαετίες αναπτύσσοντας τα τακτικά πυρηνικά όπλα τους στην Ευρώπη .
.
Όπως σημείωσε αργότερα ο Πεσκόφ, η αντίδραση της Δύσης δεν θα επηρεάσει τα σχέδια της Μόσχας.
.
Οι δυτικοί επικριτές της πρωτοβουλίας για την ανάπτυξη ρωσικών τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία δεν αναφέρουν το πρόβλημα της αποθήκευσης αμερικανικών πυρηνικών όπλων στη Γερμανία – οι γερμανικές αρχές δεν σχολιάζουν επίσημα την ύπαρξη πυρηνικών όπλων στη χώρα, ωστόσο, κορυφαίοι διεθνείς ειδικοί εκτιμούν ότι αριθμός αμερικανικών πυρηνικών βομβών στη Γερμανία σε αρκετές δεκάδες μονάδες, και οι χώρες της αντιπολίτευσης απαιτούν την απόσυρση των αμερικανικών πυρηνικών όπλων από το έδαφος της Γερμανίας εδώ και πολλά χρόνια.

…………………………..

Πούτιν: κάνουμε αυτό που κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και δεκαετίες.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
02:01

Ο Πούτιν είπε ότι οι ΗΠΑ αποθηκεύουν πυρηνικά όπλα στη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Τουρκία και την Ελλάδα !!

Τα λόγια του Ρώσου ηγέτη ήρθαν στο πλαίσιο της πρόσφατης απόφασης του Ηνωμένου Βασιλείου να προμηθεύσει το καθεστώς του Κιέβου όχι μόνο με άρματα μάχης Challenger 2, αλλά και με οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου. Τέτοια πυρομαχικά, των οποίων το κύριο πλεονέκτημα είναι η ικανότητα διάτρησης των τεθωρακισμένων, χρησιμοποιήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Μεγάλη Βρετανία στους πολέμους του Περσικού Κόλπου το 1991, στη Γιουγκοσλαβία το 1998-1999 και επίσης στο Ιράκ το 2003.

Η απόφαση του Πούτιν δεν άρεσε στη Δύση: πυρηνικά όπλα μπορεί να εμφανιστούν στα σύνορα των ΗΠΑ

………………………………………………………………………….

…………………………………………………………………………………………………….


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια