ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ: Σχέδιο παραπλάνησης και εξόντωσης δίχως… Όρια

 


Η γαλλική κυβέρνηση θέλει να μεταρρυθμίσει το συνταξιοδοτικό σύστημα αυξάνοντας την ηλικία συνταξιοδότησης από τα 62 σε 64 έτη. Ένα εκατομμύριο Γάλλοι βγαίνουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν. Τα «πάνω κάτω» στο ασφαλιστικό, σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το Παρίσι μεταξύ των διαδηλωτών και των αστυνομικών που αντιδρούν όχι μόνο για τις αλλαγές των ορίων συνταξιοδότησης, αλλά γιατί η υπομονή τους ξεπέρασε τα όρια βλέποντας τον Μακρόν να επιδιώκει το κοινωνικό και οικονομικό χάος για την χώρα τους.

Η ελληνική κυβέρνηση ήδη έχει εξαπατήσει τους πολίτες αυξάνοντας τα όρια ηλικίας μειωμένης σύνταξης κατά 7 χρόνια, ξεχνώντας τις δεσμεύσεις της, ένας ακόμα εμπαιγμός εις βάρος των Ελλήνων πολιτών.

Η ηγεσία του υπουργείου εργασίας διαβεβαίωνε τη βουλή των Ελλήνων και τους ασφαλισμένους ότι δεν χρειάζεται να υποβάλλουν αιτήσεις συνταξιοδότησης έως το τέλος του 2021 καθώς έχουν κατοχυρώσει το δικαίωμα αυτό και δίχως να έχουν συμπληρώσει την ηλικία, αλλά διατηρούν όμως τα ισχύοντα ηλικιακά όρια και μετά την 01/01/2022.

Η κυβέρνηση μετά τις φρούδες υποσχέσεις, τεχνηέντως δρομολόγησε την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για τις μειωμένες συντάξεις και αυξάνει τα όρια ηλικίας, με οριστικό τέλος στις πρόωρες συντάξεις.

Advertisements
REPORT THIS ADΑΠΟΡΡΗΤΟ

Ότι δεν κατάφερε να επιβάλει με ασφυκτικές πιέσεις η ΤΡΟΙΚΑ, το έκανε πράξη η κυβέρνηση Μητσοτάκη, υιοθετώντας μάλιστα και την σχετική πρόταση της έκθεσης που υπέβαλαν στην κυβέρνηση οι ειδικοί της επιτροπής Πισσαρίδη, που ζητούσε «μαχαίρι» στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, προκειμένου να επιτευχθεί ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Το σχέδιο εξαπάτησης αλλά και προεκλογικής εξαγοράς των ψήφων εκατομμυρίων συνταξιούχων, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μήνα πριν στηθούν οι πρώτες κάλπες. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. παραπλάνησε και κοροϊδεύει τους συνταξιούχους σε σχέση με τα αναδρομικά από τις παράνομες περικοπές που έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά το 2012 (περικοπή 13ης σύνταξης και στέρηση των αναδρομικών από 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους).

Και τώρα ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης υπόσχεται ένα έκτακτο επίδομα των 200 – 300 ευρώ σε μικρό αριθμό συνταξιούχων που δεν έλαβαν αύξηση λόγω «προσωπικής διαφοράς». Ίσως η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει καταλάβει ότι οι συνταξιούχοι δεν είναι ούτε ζητιάνοι ούτε πρόβατα σε κομματικό «μαντρί».

Όλοι ονειρεύονται τη στιγμή που θα αποσυρθούν από την βιοπάλη και θα ζήσουν αρκετά και υγιή χρόνια ως συνταξιούχοι, όμως η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν φάνηκε απλά κατώτερη των προσδοκιών, αλλά συνετέλεσε αποφασιστικά στην διάλυση του κοινωνικό-ασφαλιστικού θεσμού.

Ρέντα στις γκάφες έχει ο πρωθυπουργός, βρισκόμενος σε πλήρη σύγχυση, καθώς μετά το «τηρήσαμε τις βασικές δεσμεύσεις, μειώσαμε τους μισθούς», τώρα μιλά για μειώσεις συντάξεων.

Κατά την ομιλία του στην Πτολεμαΐδα έβαλε στο στόχαστρο τους συνταξιούχους λέγοντας «…. για το πως θα κάνουμε τις δίκες σας ζωές καλύτερες, για το πως θα βελτιώσουμε τους μισθούς, για το πως θα κατοχυρώσουμε τις μειώσεις των συντάξεων, για το πως θα φτιάξουμε ένα καλύτερο Εθνικό Σύστημα Υγείας»

Ο πρωθυπουργός λοιπόν δεσμεύτηκε ότι η Ν.Δ. θα αγωνιστεί για το πως θα κατοχυρώσει τις μειώσεις των συντάξεων!!

Αυτή είναι η κυβέρνηση της Ν.Δ. πού πριν λίγους μήνες αφότου ανέλαβε την εξουσία κατήργησε την 13η σύνταξη, είναι η κυβέρνηση που αύξησε τις ασφαλιστικές εισφορές για το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών αυξάνοντας την κατώτατη κλίμακα από τα 185,00 στα 220,00 ευρώ.

Εξαπάτησε τους συνταξιούχους σε σχέση με τα αναδρομικά τα οποία όχι μόνο δεν τα έδωσε αλλά φορολόγησε επιπλέον και με το υψηλότερο συντελεστή, με αποτέλεσμα χιλιάδες συνταξιούχοι να λάβουν τα ποσά που δικαιούνται στο 50%.

Προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης με την ίδρυση του Τ.Ε.Κ.Α. (ταμείο επικουρικής κεφαλαιοποιητικής ασφάλισης), δίνοντας τα αποθεματικά της επικουρικής ασφάλισης βορά στα funds και στις ασφαλιστικές εταιρείες.

Τριπλασίασε τον αριθμό των εκκρεμών συντάξεων, προκαλώντας χάος στον Ε.Φ.Κ.Α. ανακοινώνοντας, μόνιμες προσλήψεις που δεν έγιναν ποτέ.

Η σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεπέρασε κάθε όριο στην προπαγάνδα και στην επικοινωνιακή φούσκα. Μόνο τα τρία τελευταία χρόνια έχουν κλέψει 3,3 δισεκατομμύρια από τους συνταξιούχους που θα ήταν η 13η σύνταξη την οποία κατήργησε με νόμο.

Χατζηδάκης και Μητσοτάκης γέμισαν με όνειρα και υποσχέσεις για γενναίες αυξήσεις στις συντάξεις, γιατί θεωρούν ότι οι συνταξιούχοι είναι «παιδιά ενός κατώτατου θεού» και έτσι εκμεταλλεύτηκαν την ανέχεια στην οποία έχουν βρεθεί χιλιάδες άνθρωποι και τους πούλησαν προσδοκίες για μεγάλες και σημαντικές αυξήσεις στο εισόδημα τους.

Ο σημερινός πρωθυπουργός ήταν εκείνος που τόνιζε πριν τις εκλογές του 2019, ότι θα καταργούσε την προσωπική διαφορά, ο ίδιος είναι που την εφαρμόζει με ακρίβεια. Κατάφεραν να δημιουργήσουν μια μεγάλη δεξαμενή πολιτών που ζουν στα όρια της φτώχειας για να τους προσφέρουν ένα βοήθημα επαιτείας των κάποιων ευρώ και φιλοδωρήματα στα όρια του εξευτελισμού.

Όλοι αυτοί οι αξιοπρεπείς συνταξιούχοι δεν δέχονται να τους κοροϊδεύουν, δεν είναι επαίτες.

Η δεξαμενή των συνταξιούχων είναι τεράστια, και δεν εξαγοράζονται πλέον, γιατί θέλουν τίμιες λύσεις στα προβλήματα τους και όχι κούφιες και προεκλογικές υποσχέσεις.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό και αναγκάζεται υπό το βάρος του πολιτικού κόστους, να ανακοινώσει μια σειρά μέτρα ενόψει της προεκλογικής περιόδου. Πρόκειται και πάλι όμως για αναποτελεσματικές παρεμβάσεις που δεν απαντούν στις ανάγκες των ηλικιωμένων και λόγω των χαμηλών παροχών που λαμβάνουν, καθως και της συρρίκνωσης των εισοδημάτων τους, αντιμετωπίζοντας έτσι πολύ πιο έντονα τις συνέπειες της ακρίβειας.

Τα «ψυχούλα» ονομάστηκαν αυξήσεις, η κατάργηση εισφοράς είναι για…. λίγους, όχι άλλες αυξήσεις, όχι αλλά αναδρομικά, όχι άλλες εκκαθαρίσεις εκκρεμών συντάξεων….. ως εδώ με τον εμπαιγμό, που φτάνει στα όρια της καλής θεατρικής παράστασης από το βήμα της βουλής.

Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Ο σεβασμός στους ηλικιωμένους είναι δείγμα πολιτισμού και ωριμότητας του κοινωνικού συνόλου, είναι μια αυτονόητη αναγνώριση της προσφοράς και του έργου των ανθρώπων στους οποίους δεν οφείλουμε μόνο την ύπαρξη μας, αλλά και όλα όσα απαρτίζουν την ζωή μας, όπως η ελευθερία που απολαμβάνουμε.

Οι αρχαίοι θεσμοθέτησαν τη γερουσία ως νομοθετικό σώμα, δηλώνοντας έτσι εξ υπαρχής πως η γνώση, η σοφία και η εμπειρία ενυπάρχουν αξιωματικά στους ηλικιωμένους. Για τους αρχαίους τα γηρατειά και η φρόνηση βαδίζουν παράλληλα.

Τον απαιτούμενο λοιπόν σεβασμό και ποιότητα ζωής σε όσους ο χρόνος βαραίνει τους ώμους τους, την επόμενη μέρα θα παρέχει η Ελλήνων Πολιτεία. Η περίθαλψη και συνταξιοδότηση των πολιτών θα καλύπτεται από ένα ασφαλιστικό ταμείο υψηλοτάτων προδιαγραφών, με σκοπό να πραγματοποιεί κερδοφόρες επενδύσεις. Έτσι θα βελτιώνεται η θέση των μετόχων του που είναι οι συνταξιούχοι.

Η λειτουργία της Ελλήνων Πολιτείας θα είναι η διαχρονική διασφάλιση της τρίτης ηλικίας, οι οποίοι είναι άνθρωποι γεμάτοι βιωματική σοφία και μπορούν να μεταδώσουν τον σπόρο γνώσης στην επερχόμενη γενιά.

Η Ελλήνων πολιτεία θα αναλαμβάνει πλήρως την υποχρέωση έναντι της τρίτης ηλικίας να παρέχει τις συνθήκες για την ικανοποιητικότερη διαβίωση, να δημιουργεί πάρκα που θα περιλαμβάνουν σύγχρονες εγκαταστάσεις διαμονής, επικοινωνίας, συναναστροφής καθώς επίσης ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη.

Ως Έλληνες είμαστε υποχρεωμένοι να καταστήσουμε την τρίτη ηλικία αυτάρκη και όλοι να την σεβόμαστε.

Σεβάσου τους ηλικιωμένους, όταν είσαι νέος. Βοήθησε τους αδύναμους, όταν είσαι δυνατός. Ομολόγησε τα λάθη σου, όταν είσαι λάθος, γιατί κάποια μέρα θα είσαι και εσύ ηλικιωμένος, αδύναμος και λάθος!!

                                                             πηγη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια